Влада Києва планує залучити інвестора до розвитку столичного іподрому

Влада Києва планує залучити інвестора до розвитку столичного іподрому

Столична влада планує залучити інвестора до розвитку іподрому. Ним стане другий учасник новоствореного закритого акціонерного товариства «Київський іподром».
Про це, як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, заявила начальник Головного управління економіки та інвестиції Марина ЛУКАШИНА.
«Кілька років тому рішенням Київради було створене акціонерне товариство «Київський іподром». Наразі оголошено конкурс на другого учасника акціонерного товариства. Звичайно, що контрольний пакет залишиться у власності міста, а частка другого учасника становитиме 49 % статутного фонду», - сказала М.ЛУКАШИНА.
За її словами, внесок нового учасника становитиме 45,9 млн. грн. Крім того, учасник має внести не менше 2 млн. грн. на розвиток товариства, в тому числі для погашення існуючої кредиторської заборгованості підприємства.
«Однією з головних умов конкурсу є збереження профілю діяльності підприємства, а також здійснення реконструкції і переоснащення споруд і об’єктів цілісного майнового комплексу КП «Київський іподром», збереження та оновлення племінного складу коней, організація регулярних кінноспортивних заходів та змагань», - зауважила М.ЛУКАШИНА.
За її словами, в обов’язки інвестора також ввійде створення на базі іподрому комплексу з широким спектром послуг та організації дозвілля киян та гостей міста, занять спортом. Крім того, планується створення готельного комплексу.
«Сьогодні іподром має понад 38 га землі та всі ресурси для забезпечення нормального функціонування іподрому. Ми вважаємо, що даний об’єкт має зацікавити інвесторів, адже його інвестиційна привабливість не викликає сумніву», - додала М.ЛУКАШИНА.
УНІАН
Идентификатор: 2830