Держава надаватиме ОСББ кошти на перший капремонт будинків за умови співфінансування місцевою владою - Міністерство ЖКХ

Держава надаватиме ОСББ кошти на перший капремонт будинків за умови співфінансування місцевою владою - Міністерство ЖКХ

Кошти на перший капітальний ремонт будинків надаватимуться державою об`єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) за умови співфінансування місцевою владою.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник управління житлової політики Міністерства з питань ЖКГ Володимир КИРЮШИН сьогодні на брифінгу.
За його словами, в 2008 році у 80 містах-пілотах планується створити центри підтримки житлових ініціатив. Передбачається, що органи місцевої влади допомагатимуть центрам створювати проектно-кошторисну документацію для фінансування ремонту житлового фонду.
За даними В.КИРЮШИНА, на фінансування ремонту планується залучити 30% коштів від населення, 50% - з бюджетів обласних центрів, 10-20% - з районних бюджетів і 30% - кошти інших міст. За таких умов фінансуватиметься перший капітальний ремонт будинків, додав він.
Як зазначив начальник управління, Міністерство ЖКГ зараз розробляє нову модель управління житлом, яка передбачає створення ОСББ та інституту професійних керівників. Для цього міністерством розроблені правила надання послуг, які зараз знаходяться на розгляді Кабінету міністрів.
За його даними, в проекті бюджету на 2008 р. на створення ОСББ і капремонт будинків передбачено близько 14 млрд. грн.
Згідно з програмою міністерства, через 2-3 роки планується передати в управління ОСББ 15% житла, через 7 років – 50% житла, через 10 років – 80% житлового фонду.
Довідка УНІАН. Житловий фонд України складається із 179 тис. багатоповерхових будинків, з яких 27% займають малоповерхові будинки і 43%, - будинки вище п`яти поверхів.
Станом на початок 2007 р. 90% житлового фонду знаходиться в приватній власності.
УНІАН
Идентификатор: 2853