Компанія «XXI Століття» в жовтні підвищить ціни на житло бізнес- і преміум-класу на 2,5-4%

Компанія «XXI Століття» в жовтні підвищить ціни на житло бізнес- і преміум-класу на 2,5-4%

Компанія «XXI Століття» в жовтні ц.р. підвищить ціни на 2,5-4% на житло бізнес- і преміум-класу.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.
«Ми одержуємо огляди аналітиків ринку, які аргументують зростання цін на житло у вересні на 3-5% і вище. Враховуючи підвищений попит на житло бізнес-класу, ми плануємо в жовтні підвищити ціни на наші житлові проекти на 2,5-4%», - повідомила директор департаменту управління активами компанії «XXI Століття» Тетяна ЧЕСТНЄЙША.
Згідно з повідомленням, цю заяву Т.ЧЕСТНЄЙША зробила у відповідь на прогнози аналітиків, що з`явилися в ЗМІ, про значне подорожчання житла у вересні.
Серед основних причин підвищення вартості житла експерти називають зростання вартості будівельних матеріалів, рішення місцевих властей про відрахування на розвиток інфраструктури міста на рівні 20% вартості побудованого житла, а також сезонне зростання цін після літнього спаду активності на ринку нерухомості.
За даними компанії, ціни на житло в Києві з січня по вересень 2007 р. зросли в середньому на 10,6%. Середня вартість 1 кв. м житла в Києві за цей період зросла на первинному ринку на 16,7%, вторинному – на 8,7%.
Довідка УНІАН. Компанія «XXI Століття» - девелопер, експерт з інвестицій у проекти нерухомості. Компанія працює на ринку України з 1995 року. Наприкінці 2005 року компанія розмістила свої акції на Лондонській фондовій біржі і є публічною компанією, яка веде свою діяльність за європейськими стандартами корпоративного управління.
Проектний портфель «ХХІ Століття» включає всі види комерційної нерухомості: торгову, офісну, готельну, логістичну, а також житлову нерухомість.
УНІАН
Идентификатор: 2885