Мінрегіонбуд у 2008 році планує виділити 40 млн. грн. на соціально-економічний розвиток Івано-Франківської області

Мінрегіонбуд у 2008 році планує виділити 40 млн. грн. на соціально-економічний розвиток Івано-Франківської області

У проекті держбюджету на 2008 рік передбачено виділення 40 млн. грн. на соціально-економічний розвиток і 8 млн. грн. на збереження історичних пам`яток Івано-Франківської області.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Мінрегіонбуду, про це заявив міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир ЯЦУБА на виїзному засіданні колегії міністерства в Івано-Франківську 14 вересня.
Серед питань, що було розглянуто на засіданні, - стан планування території та населених пунктів Івано-Франківської області й першочергові завдання з оновлення містобудівної документації.
За його словами, в області перегляду й корекції потребують плани 799 населених пунктів.
Повільні темпи корекції містобудівної документації місцева влада пояснює відсутністю в бюджетах населених пунктів достатньої суми на такі цілі. Крім того, за словами голови Івано-Франківської обласної ради Ігоря ОЛІЙНИКА, генеральний план Івано-Франківської області неможливо розробити без урахування потреб інших західних областей України - Львівської, Чернівецької, Тернопільської. Серед причин, що гальмуватимуть розробку генплану, було названо також необхідність розробки транспортних коридорів у регіоні й розмежування земель.
Міністр пообіцяв посприяти у вирішенні цих питань і у виділенні частини коштів на розробку генплану за умови, що фінансування розробки проходитиме 50%/50% (із місцевих бюджетів і держбюджету).
Довідка УНІАН. Планування території Івано-Франківської області було здійснено в 1979 році, а планування територій районів розроблено в 1980-1986 роках.
УНІАН
Идентификатор: 2900