Комунальні тарифи для населення і підприємств в 2008 році не підвищуватимуться - Попов

Комунальні тарифи для населення і підприємств в 2008 році не підвищуватимуться - Попов

Тарифи на житлово-комунальні послуги для населення і підприємств в 2008 році не підвищуватимуться.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ.
«Ніяких об`єктивних причин для підвищення цін на житлово-комунальні послуги в Україні на сьогоднішній день не існує», - сказав він.
За його словами, актуальність підвищення тарифів на послуги ЖКХГ - це проблема минулого року. Вона пов`язана з тим, що 1 січня, 1 квітня та 1 липня підприємствам ТКЕ була втричі підвищена ціна на газ. А енергоресурси в платежах за комунальні послуги в середньому становлять близько 50-54%.
За даними О.ПОПОВА, бюджет 2007 року був сформований, виходячи з вартості газу в 686 грн. за 1000 куб. м, за якою зараз одержують газ підприємства теплокомуненергетики.
Він також зазначив, що міністерство зробило розрахунки збитків підприємств теплокомуненергетики в поточному році. У бюджеті 2008 року запланована субвенція з держбюджету місцевим бюджетам у розмірі 323 млн. грн. на компенсацію різниці в ціні між старими і новими тарифами. «Цей крок робиться з метою ліквідації збитків підприємств (теплоенергетики) на цю суму», - додав міністр.
Крім того, О.ПОПОВ заявив, що в 2008 році підвищення тарифів на газ не відбудеться. Підставою для такого твердження є те, що підземні сховища України заповнені газом «за ціною, яка нас влаштовує». За його даними, газу в підземних сховищах вистачить для того, щоб перезимувати.
О.ПОПОВ також зазначив, що газ для підприємств теплокомуненергетики поставляється з Туркменії. Міністр вважає, що для утримання тарифів на існуючому рівні необхідно впроваджувати енергозберігаючі технології і поновлювати основні фонди підприємств, що поставляють тепло і воду.
УНІАН
Идентификатор: 2957