КМДА визначила перші 6 квартир від підприємств-забудовників, які продасть з аукціону

КМДА визначила перші 6 квартир від підприємств-забудовників, які продасть з аукціону

Київська міська державна адміністрація визначила перші 6 квартир, отриманих від забудовників, які виставить на аукціон.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі КМДА з посиланням на інформацію першого заступника голови КМДА Дениса БАССА.
Так, згідно з прийнятим рішенням постійнодіючої комісії з підготовки, організації і проведення конкурсу з продажу житла, на продаж затверджено квартири: на вул. Тимошенка, 15-Г, кв. 11 (1 млн. 85 тис. 632 грн.); на пр-ті Героїв Сталінграду, 4-А, кв. 3 (1 млн. 256 тис. 342 грн.); на вул. Ломоносова, 60-А, кв. 56 (889 тис. 408 грн.); на вул. Лебедєва-Кумача, 5, кв. 472 (1млн.165 тис. 733 грн.); на вул. Щекавицькій, 30/39, кв. 261 (2 млн. 260 тис. 456 грн.); на пр-ті 40-річчя Жовтня, 68, кв. 4 (1 млн. 284 тис. 135 грн.).
За інформацією Д.БАССА, стартові ціни на квартири також затверджені комісією.
Він нагадав, що аукціонний продаж зазначених квартир відбудеться відповідно до нового Положення про продаж житла на конкурсних засадах.
«Нове Положення полягає в тому, що відтепер елітне житло, яке ми отримуємо від забудовників у вигляді відрахувань, продаватиметься за прозорою схемою. Кияни не мали доступу до цього житла. Київрада підтримала пропозицію мера, і ми затвердили нове Положення, у якому чітко виписані всі умови проведення конкурсу, що дає можливість за прозорими схемами продавати нове житло в центрі міста. Причому взяти участь в ньому зможуть усі бажаючі – як юридичні, так і фізичні особи`, - сказав Д.БАСС.
За його інформацією, до оцінки квартир КМДА залучила експертів, зокрема провідні агентства з нерухомості.
Д.БАСС також повідомив, що за підрахунками столичної влади, на кошти від продажу однієї з вищезазначених квартир можна забезпечити соціальним житлом дві родини.
Він додав, що влада столиці запускає нову програму будівництва соціального житла для педагогів та для медиків.
Довідка УНІАН. Розпорядженням КМДА затверджено новий Порядок продажу на конкурсних засадах квартир, отриманих від забудовників в рахунок відрахувань, встановлених при виділенні земельних ділянок для будівництва житлових будинків; квартир, що перебувають у власності територіальної громади м. Києва; квартир, що належать на праві власності підприємствам, корпоративні права в яких повністю або частково належать територіальній громаді, установам та організаціям, що входять до структури виконавчого органу Київради (КМДА) шляхом проведення конкурсу.
УНІАН
Идентификатор: 3023