Міністерство ЖКГ планує виділити до 2012 року на благоустрій міст понад 3 млрд. грн.

Міністерство ЖКГ планує виділити до 2012 року на благоустрій міст понад 3 млрд. грн.

Впродовж 2007-2011 років на програми з благоустрою міст України планується виділити понад 3 млрд. грн.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань житлово-комунального господарства з посиланням на заступника начальника управління благоустрою і комунального обслуговування, начальника відділу комунального обслуговування Олександра ІГНАТЕНКА.
За його словами, в 2008 році для розвитку сфери благоустрою планується виділити близько 1,4 млрд. грн.
Державна підтримка на впорядкування населених пунктів розповсюджуватиметься на декілька програм. Серед них – `Капітальний ремонт центральних вулиць», якою передбачається проведення реконструкції по 1 км доріг на 1 рік в райцентрах і містах обласного значення. Всього за чотири роки буде реконструйовано по 4 км доріг в 565 населених пунктах.
Програма "Реконструкція мереж зовнішнього освітлення" передбачає проведення реконструкції по 1,9 км мереж зовнішнього освітлення за 1 рік. Всього протягом трьох років буде реконструйовано по 5,7 км електромереж в райцентрах і містах обласного значення (565 населених пунктів), а також по 1,33 км електромереж в 55 містах районного значення.
Програмою "Дитячі майданчики" планується підтримка закупівлі дитячих майданчиків для районних центрів і міст обласного значення. Виконання програми впродовж чотирьох років дозволить створити в райцентрах і містах обласного підпорядкування не менше чотирьох дитячих майданчиків, а в 55 містах районного значення - по два майданчики за два роки.
Програма "Сприяння впровадженню механізації робіт з утримання вулично-дорожньої мережі" дасть можливість здійснювати закупівлі дорожно-прибиральної техніки для районних центрів і міст обласного значення для заміни застарілої техніки.
УНІАН
Идентификатор: 3045