До 2011 року у Києві заплановано побудувати 11 нових автомобільних доріг і відреконструювати 27

До 2011 року у Києві заплановано побудувати 11 нових автомобільних доріг і відреконструювати 27

У Києві протягом 2007-2011 років заплановано побудувати 11 нових автомобільних доріг та відреконструювати 27.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні під час розширеної колегії КМДА генеральний директор КП `Київавтодор` Георгій ГЛІНСЬКИЙ.
Зокрема, про такі плани йдеться у Програмі будівництва та реконструкції дорожньо-транспортних об`єктів на період до 2011 р., яка зараз проходить погодження у відповідних структурах.
Фінансове забезпечення Програми - 19 млрд. 629 млн. грн. На реконструкцію та будівництво доріг передбачається витратити 12 млрд. 110 млн. грн.
В інтерв`ю журналістам Г.ГЛІНСЬКИЙ повідомив, що йдеться про будівництво нових транспортних сполучень, зокрема, між вулицями академіка Бутлерова та Олекси Довбуша, Залізничним шосе та вулицею Івана Федорова, вулицею Богатирська з Мінським шосе, у тому числі з будівництвом нової ділянки Окружної дороги. За словами Г.ГЛІНСЬКОГО, також з`єднувальну дорогу передбачається побудувати між вулицями Суздальска і Волинська, чим зменшити навантаження на Караваєві дачі та Окружну дорогу, иобто можна буде перетнути залізницю. Ще одна дорога буде прокладена на під`їзді до Червоного хутору.
Згідно з офіційними даними Головного управління транпорту КМДА, у столиці - 1 тис. 624 км шляхів. У Києві дороги і вулиці займають близько 2% території. За розрахунками фахівців, для нормального руху транспорту і пішоходів у великих містах необхідно 15-18%, у мегаполісах – 20-25%.
УНІАН
Идентификатор: 3159