Експерти УЄФА задоволені підготовкою готельного господарства Києва до Євро-2012 - КМДА

Експерти УЄФА задоволені підготовкою готельного господарства Києва до Євро-2012 - КМДА

Експерти УЄФА за результатами інспекційного візиту до Києва висловили задоволення станом готельного господарства столиці і його готовністю до прийому як офіційних гостей Євро-2012, так і фанатів з різних країн світу.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, експерти оглянули низку готелів: «Дніпро», «Президент-готель», «Русь», «Либідь», «Опера» та будинок артистів цирку.
За словами Д.БАССА, головний експерт УЄФА з розміщення Петсі ТРЕТОВАН високо оцінила нинішній рівень підготовки готельного господарства Києва до проведення фінального турніру «Євро-2012». На її думку, більшість перевірених готелів відповідають європейським стандартам. Деякі з об`єктів перебувають в стадії капітального ремонту та модернізуються, і будуть повністю готові прийняти вболівальників та просто туристів у 2012 році, зазначив Д.БАСС.
Як йдеться у повідомленні прес-служби КМДА, за стандартами УЄФА, столиця має забезпечити 23 чотирьох- і п`ятизіркових готелів на 2 тис. 815 номерів; дво- та трьохзіркові готелі на 3 тис. номерів та інші заклади розміщення людей на загальну кількість 200 тис. місць. Нині в Києві функціонують 3 п`ятизіркові готелі майже на 400 номерів, 8 чотиризіркових, також більш як дві тисячі номерів у 35 дво-, тризіркових готелях.
“До 2011 року ми побудуємо 6 п`ятизіркових та 8 чотиризіркових готелів на 3 тисячі 740 номерів, а також 18 дво-, тризіркових на 1427 номерів. Якщо до розміщення гостей залучити Київську область (стандарти УЄФА допускають розселення на відстані до 70 км від міста проведення чемпіонату), то Київ повністю забезпечить проживання вболівальників фінального турніру Євро-2012”, – запевнив Д.БАСС.
УНІАН
Идентификатор: 3195