Недобудований ТРЦ перед «Олімпійським» демонтують, а реконструкція стадіону має бути завершена влітку 2010 року - Корж

Недобудований ТРЦ перед «Олімпійським» демонтують, а реконструкція стадіону має бути завершена влітку 2010 року - Корж

Недобудований торгово-розважальний центр перед НСК «Олімпійський» буде демонтовано, а реконструкція стадіону має бути завершена влітку 2010 року.
Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив міністр з питань сім`ї, молоді та спорту Віктор КОРЖ.
Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, до літа 2010 року мають бути проведені всі основні роботи з реконструкції, і якщо будуть певні затримки, інспектори УЄФА мають бути переконані, що будівництво буде завершено вчасно.
В.КОРЖ також зазначив, що стадіон буде реконструйовано за сучасними технологіями.
«НСК «Олімпійський» залишатиметься у державній власності. Стадіон як був, так і залишиться обличчям українського спорту і міста Києва», - сказав міністр.
За його словами, на реконструкцію “Олімпійського” передбачається витратити 1,5 млрд. грн., з цієї суми 5-8% передбачено витратити на проектування. В.КОРЖ запевнив, що оновлений стадіон відповідатиме всім сучасним світовим вимогам – навколо будуть збудовані паркінги, на стадіоні - відповідні VIP-зони, зони для офіційних церемоній.
Крім того, міністр повідомив, що «Олімпійський» залишиться олімпійською базою підготовки для різних видів спорту. За його словами, після реконструкції стадіон зможуть відвідувати до 70 тис. глядачів плюс 7 тис. спеціальних гостей та журналістів.
В.КОРЖ висловив сподівання, що роботи з реконструкції розпочнуться у 2008 році.
Міністр припускає, що реконструкцію проводитиме німецька фірма «Хофтів», яка реконструювала головну спортивну арену до Олімпійських ігор у Пекіні, стадіони у Берліні та Кельні в рамках проведення чемпіонату світу з футболу у Німеччині. За його словами, експерти ФФУ та центральних органів влади ознайомились з проектом реконструкції цієї фірми і дали йому високу оцінку.
Крім того, В.КОРЖ нагадав, що є політичне рішення Президента і прем’єра про необхідність демонтажу недобудованого торгівельного центру перед НСК «Олімпійський».
За словами В.КОРЖА, експерти фірми «Хофтів» зазначають, що для реконструкції не вистачає площі для будівництва безпечних і своєчасних виходів для 20 тис. глядачів.
Також міністр додав, що на такі масштабні матчі, як фінал Євро-2012, УЄФА планує запросити близько 10 тис. VIP-гостей, для перебування яких необхідно буде створити відповідні умови. «Сьогодні при наявності цієї споруди розмістити зони для VIP-гостей неможливо», - сказав В.КОРЖ.
Міністр повідомив, що навколо стадіону мають бути створені місця для паркування не менше 10 тис. авто, з них 3 тис. – безпосередньо в межах стадіону. При цьому він не виключив, що підземна частина недобудованого торгового центру буде використана для цих потреб.
В.КОРЖ нагадав, що сьогодні на сесії Київради депутати мають прийняти рішення про знесення цієї будівлі. Міністр вважає, що компенсувати витрати забудовникам мають як Київрада, так і Кабмін.
УНІАН
Идентификатор: 3208