Уряд пропонує дозволити іноземним компаніям придбавати земельні ділянки

BAU.ua 6 августа 2007 г., 21:15

Кабінет міністрів України пропонує розширити коло осіб, які можуть придбавати земельні ділянки.
Про це йдеться в законопроекті №4035 «Про внесення змін до Земельного кодексу України (про порядок продажу земельних ділянок із земель державної і комунальної власності), внесеному Кабміном у Верховну Раду 30 липня ц.р.
Як сказано пояснювальній записці до законопроекту, розробка документа обумовлена відсутністю законодавчої бази в сфері земельних відносин про отримання окремими суб`єктами земельних відносин права власності на земельні ділянки і порядок придбання такого права. Проект також спрямований на вдосконалення порядку продажу земельних ділянок із земель державної і комунальної власності.
Окрім розширення кола осіб, які можуть придбавати у власність земельні ділянки, проект передбачає усунення перешкод у залученні іноземних інвестицій в економіку країни. Зокрема, пропонується дозволити одержувати у власність земельні ділянки підприємствам з іноземними інвестиціями.
Юридичні особи, створені згідно із законодавством іноземних держав, можуть одержувати у власність земельні ділянки несільскогосподарського призначення в межах населених пунктів у разі придбання об`єктів нерухомого майна і для будівництва об`єктів, пов`язаних з веденням підприємницької та іншої діяльності в Україні, не забороненій законодавством, а також за межами населених пунктів у разі придбання об`єктів нерухомості.
УНІАН

Последние новости раздела