Мінрегіонбуд планує на 2008 рік 1,5 млрд. грн. на рішення житлових проблем населення

BAU.ua 19 сентября 2007 г., 08:32

На 2008 рік Міністерство регіонального розвитку і будівництва планує 1,5 млрд. грн. на рішення житлових проблем населення, зокрема 680 млн. грн. – для житла держслужбовцям.
Як повідомляє УНІАН прес-служба Мінрегіонбуду, про це заявив міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир ЯЦУБА під час робочої поїздки в Івано-Франківській області.
За словами міністра, в Україні досить будівельних компаній, які готові будувати недороге житло за державні кошти.
В. ЯЦУБА зазначив, що забезпечення населення доступним житлом залежатиме від економічної ситуації в державі. «Щоб держава мала нагоду кредитувати будівництво житла для населення, йому на такі цілі щорічно потрібно 6-7 млрд. грн.», - підкреслив міністр.
Він також повідомив, що на сьогодні уряд веде роботу щодо здешевлення будівництва житла. Для цього, за його словами, необхідно налагодити вітчизняне виробництво будівельних матеріалів. «Без цього у нас нічого не вийде. На жаль, на сьогодні 50% будматеріалів - це імпорт», - сказав міністр.
На думку В. ЯЦУБИ, необхідно скасувати податок на додану вартість з будмонтажу, а також створити державний орган, який би займався питаннями розвитку будівельного виробництва.
УНІАН

Последние новости раздела