КМДА планує вже наступного тижня видати розпорядження про зміни у порядку надання дозволів на будівництво

BAU.ua 28 сентября 2007 г., 18:25

Київська міська державна адміністрація має намір вже наступного тижня видати розпорядження про зміни системи надання дозволів на будівництво.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні в інтерв`ю журналістам перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО, коментуючи інцидент з житловим будинком на вулиці Макіївській в Оболонському районі столиці.
«Ми будемо випускати зміни до забудови. І в тих випадках, коли в проекті передбачено підсилення фундаментів будинків, ми будемо випускати спочатку розпорядження про підсилення фундаментів, і тільки після підсилення видаватимемо друге розпорядження на згоду на нове будівництво», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
За його інформацією, міській владі відомо не тільки про тріщини у двох житлових будинках на Макіївській та Жилянській, а й про кілька інших будинків, які також вже мають тріщини у своїх фундаментах.
Він зазначив, що на сьогоднішній день випускається лише одне розпорядження, яке передбачає посилення фундаменту, а потім ведення нового будівництва. Однак, за його словами, забудовник не виконує цього порядку і відразу розпочинає нове будівництво, від чого неукріплений фундамент будинку порушується, що призводить до виникнення тріщин.
При цьому А.ГОЛУБЧЕНКО підкреслив, що проконтролювати міській владі цей порядок дуже важко.
«Я був у мера, доповів йому, І зараз я готую таке розпорядження (про зміни у системі надання дозволів). На тому тижні вийде», - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.
Щодо будинку на Оболоні, то як голова комісії, яка розслідує причини руйнування будинку, А.ГОЛУБЧЕНКО повідомив, що є багато причин, через які утворилась тріщина. «Причин там багато. Одна з них – затоплення підвалу, друга – будівництво двох будинків і порушення черговості будівництв: якщо з лівої сторони будинку (постраждалого – УНІАН) новий будинок будувався по технології, то з правої сторони – викопали котлован раніше, і це призвело до деформації будинку і до тріщини», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
Він також зазначив, що будинок, в якому з`явилась тріщина, будувався з порушенням норм будівництва. Однак, на його переконання, після відповідних робіт з укріплення цього будинку в ньому люди зможуть проживати без загрози їх життю.
За інформацією А.ГОЛУБЧЕНКА, на сьогоднішній день будинок має одну тріщину - вертикальну, від якої пішли горизонтальні тріщини у квартири. Цими тріщинами зачепило три квартири, мешканцям яких міська влада пропонує поки відселитися у тимчасове житло, а після проведеного у їх квартирах ремонту, повернутись назад. Але, за словами А.ГОЛУБЧЕНКА, мешканці відмовляються від цього і погоджуються відселитись лише, якщо їм нададуть нові квартири. «Такої можливості немає», - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.
На сьогоднішній день тріщина вже не розкривається. А.ГОЛУБЧЕНКО повідомив, що зараз напрацьовується проект ліквідації цієї аварійної ситуації у будинку на Макіївській, 10.
УНІАН

Последние новости раздела