Довгий вважає за необхідне ухвалення законів, які визначають правила залучення коштів інвесторів

BAU.ua 7 февраля 2008 г., 12:23

Щоб уникнути повторення афер, на кшталт «Еліта-Центр», парламенту необхідно приймати закони, які визначають правила продажу квартир, залучення коштів і кредитування будівельними компаніями.
Про це в інтерв`ю «Газете по-киевски» сказав заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь ДОВГИЙ.
«Хочу звернути увагу, - відзначив секретар Київради, - що на території пострадянських країн це перший випадок, коли держава, точніше місцева влада, через політизування ситуації, бере на себе відповідальність по зобов`язаннях комерційної структури».
При цьому О.ДОВГИЙ заявив, що «вже виділено 14 майданчиків, на яких «Київміськбуд» збудує 200 000 кв. м житла, з яких 50 тис. кв. м буде передано на компенсацію інвесторам «Еліти». «Президента про це поінформовано. Недопрацювання влади в тому, що чиновники недостатньо інформували вкладників», - додав він.
Довідка УНІАН. У результаті будівельної афери «Еліта-Центр» у Києві постраждали понад 1,5 тис. людей. За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у будівництві будинків у різних районах Києва, проте будівництво за цими адресами не велося. Загальну суму коштів, одержаних шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.
УНІАН

Последние новости раздела