360 об’єктів увійшли до Переліку пам’яток культурної спадщини та інших об’єктів громадського призначення для зовнішнього художнього освітлення

BAU.ua 27 апреля 2009 г., 16:41

Питання зовнішнього художнього освітлення фасадів будинків і споруд у Києві знаходяться на контролі у керівництва міста та виконавчих структур КМДА. На сьогодні складено і затверджено `Перелік пам’яток культурної спадщини та інших об’єктів громадського призначення для зовнішнього художнього освітлення`. Перелік складається з 360 об’єктів для художнього освітлення і формувався за принципом виявлення містобудівних та історико-культурних акцентів і домінант в міському середовищі. Про це під час розширеного засідання колегії КМДА повідомив в. о. начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Сергій Броневицький.

`Ми розробили зонування світлового навантаження `Світловий план міста`, Програму по освітленню доріг, мостів, будинків, пам’яток на 2009-2011 роки. Всі балансоутримувачі та власники будівель і споруд, зазначених у Переліку пам’яток культурної спадщини, проінформовані про необхідність за власні кошти розробити проекти зовнішнього художнього освітлення та погодити з Головним управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища. У цей же час районні у м. Києві державні адміністрації мають перевіряти виконання художнього освітлення об’єктів та повинні забезпечити належний стан будівель і споруд, що перебувають на балансі районів`, – сказав Сергій Броневицький.

За його словами, загальна кількість об’єктів, що потребують першочергового художнього освітлення, складається з 85 об’єктів. На початок 2009 року вже виконано роботи по художньому освітленню 31 об’єкта. Про це інформує прес-служба КМДА.

`Якість художнього і функціонального освітлення міського середовища є ознакою розвитку столиці, як сучасного Європейського міста. Візитною карткою вечірнього міста є пам’ятки історії та архітектури, які в темний період доби належним чином художньо освітлені. Краса освітленого центру столиці буде на згадці туриста, що приїде на `Євро 2012` в наше місто`, – підкреслив Сергій Броневицький.
http://kmv.gov.ua/

Последние новости раздела