Площу перед НСК Олімпійський проектуватимуть молоді архітектори та дизайнери

BAU.ua 11 марта 2010 г., 18:03

12 березня завершується термін подачі проектів на найкращу концепцію облаштування та святкового оформлення Троїцької площі перед Національним спорткомплексом `Олімпійський` в Києві. Головною умовою щодо організації простору площі перед НСК, є її багатофункціональність, яка має передбачити особливості площі до Євро-2012 і після нього.

Спробувати свої сили в упорядкуванні головної спортивної площі країни були запрошені усі молоді архітектори та дизайнери, а також ентузіасти - аматори, чиї проекти мають розглядатися в категорії `Поза конкурсом`.

Реконструкція площі перед НСК проводиться під егідою Британської Ради в Україні та Київської організації Національної Спілки архітекторів України. До складу журі входять директор Британської Ради в Україні та аташе з питань культури Маргарет Джек і Керем Ченгіз, який є директором Українського представництва Британської фірми Chapman Taylor (це відома проектно-дизайнерська компанія Великобританії, яка має 16 представництв по всьому світу і працює на всіх континентах).

„Конкурс було влаштовано саме для молодих спеціалістів, тому що концепція має включати новітні технології та креативні рішення, - наголошують в Київській організації Національної Спілки архітекторів України, - головна мета – створити такий проект, який врахує соціальний, економічний та культурний аспекти життя столиці. Тобто поєднати функціональну складову та органічно вписати прилеглу до НСК `Олімпійський` територію до центральної частини міста.`

Журі буде розглядати конкурсні роботи три дні, 15-17 березня, а результати оголосять 18-20 березня 2010 року. Автори найкращих проектів отримають Дипломи Лауреатів Конкурсу і грошові премії, передбачено також заохочувальні премії для учасників категорії „Поза конкурсом`.

І. Тимошенко
http://www.golosua.com/

Последние новости раздела