ДАРНИЦА

ЗБУЛОСЯ! Для відзначення довгоочікуваної події - відкриття нового виходу/входу зі станції метрополітену "Дарниця" - зібралися 27 листопада тисячі людей. Серед них метробудівці, працівники підрядних організацій, мешканці району, і не лише району, представники ЗМІ: радіо, телебачення, інформаційних агенств, друкованої преси.
Метробудівцям довелося працювати у дуже не простих умовах. Рух на коліях не припинявся - частина робіт велася під час тригодинної паузи між рухом електропоїздів. Метробудівці робили все можливе, щоб якнайменшими були тимчасові незручності для мешканців району. Оскільки вестибюль другого виходу не можна було розташувати у парковій зоні, було прийнято рішення про спорудження вестибюля з касовим залом на шляхопроводі над коліями.
Було змонтовано 200 тон металоконструкцій. Здешевити будівництво вдалося завдяки застосуванню нових матеріалів і технологій. Було застосовано принцип "екологічного будівництва".
Нова споруда, звичайно контрастує з тією частиною станції, що відкрилась понад 40 років тому. Це свідчення нестримної ходи прогресу – сьогодні ми будуємо на зовсім іншому рівні. Але вдячні нашим попередникам. Вони будували перші лінії й зараз покращується те, що передано киянам попереднім поколінням метробудівців.
З виступу В.І. Петренка
Незважаючи на прогнози скептиків, ми сьогодні відкриваємо новий вихід на станції метро «Дарниця». Вирішується проблема, яка існувала 40 років.
Метробудівці прийшли сюди у березні. Земля не була виділена, тендер не був проведений, проектна документація виготовлялась паралельно з будівництвом. Я хочу сказати добрі слова на адресу проектувальників інституту «Укрметротунельпроект», архітекторів, які в напруженому режимі дали споруду, якої у нас ще не було. Ми працювали у важких умовах, в зоні руху поїздів, використовуючи тригодинні паузи, коли метрополітен не діяв.
Хочу подякувати всім учасникам будівництва, в першу чергу київській владі за те, що в непростий період знайшли кошти для цього будівництва. Метрополітену бажаю ще кращого обслуговування пасажирів, а міській владі, - щоб частіше дарувала такі об’єкти на благо киян.


http://www.urb.kiev.ua/category/news/
Мнение редакции может отличаться от мнения автора.
Идентификатор: 853