У КДМА створено спецкомісію з розслідування факту руйнування пам`яток архітектури біля `Київської фортеці`. Київ

УНІАН. У Київській міській державній адміністрації створено спеціальну комісію з розслідування факту руйнування історичних пам`яток біля `Київської фортеці` на Печерську.
Про це повідомила сьогодні журналістам на брифінгу заступник голови КМДА Ірена КІЛЬЧИЦЬКА.
За її словами, також порушено кримінальну справу проти компанії-забудовника. `Це беззаконня, яке взагалі не обговорюється, там порушено кримінальну справу. Роботи там не ведуться`, - повідомила І.КІЛЬЧИЦЬКА.
Вона зазначила, що про те, що сталося, в мерії дізналися завдяки дзвінкам мешканців будинків, які розташовані поряд із `Київською фортецею`. І.КІЛЬЧИЦЬКА також наголосила, що комісія, яку очолює заступник голови КМДА Володимир ГОЛОВАЧ, разом із міліцією першую прибула до зруйнованої історичної пам`ятки – першого київського телеграфу.
І.КІЛЬЧИЦЬКА наголосила, що міська влада вважає таку діяльність забудовника справжнім злочином. `Це кримінальне діяння. Вони там не все зруйнували, але багато. Я думаю, вони серйозно відповідатимуть`, - сказала І.КІЛЬЧИЦЬКА.
Довідка УНІАН. Телеграфний парк і дві будівлі для обслуговуючого персоналу комплексу башти №5 історико-архітектурної пам`ятки-музею `Київська фортеця` були знесені в новорічні свята. Будівлі були зведені в XIX столітті.
Идентификатор: 913