Київська влада визначить компанію для будівництва житла постраждалим від афери `Еліта-центр` 15 лютого

УНІАН. Київська влада визначить компанію-переможця інвестиційного конкурсу, що будуватиме квартири для постраждалих від афери `Еліта-центр`, 15 лютого.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це сьогодні на прес-конференції заявив голова інвестиційної комісії, перший заступник голови КМДА Денис БАСС.
Він зазначив, що компанія, яка будуватиме, має віддати 25% від побудованих квартир безкоштовно постраждалим від афери.
`На першу конкурсну комісію було представлено п’ять ділянок і ми провели перший конкурс. Його головною вимогою було повне відшкодування втрат найбільш постраждалим від афери`, - поінфорував Д.БАСС.
За його словами, загалом для постраждалих столична влада зможе виділити більше 330 квартир. Список найбільш постраждалих осіб мають визначити самі ошукані інвестори. Але, як зазначив голова комісії з питань ошуканих інвесторів, заступник голови КМДА Віталій ЖУРАВСЬКИЙ, цей список (його ще має додатково затвердити суд) інвестори ще не подали до мерії.
`Серед потерпілих є різні люди. Є люди, які продали власні помешкання, щоб вкласти гроші у новий будинок, а тепер винаймають житло чи створюють незручності для своїх батьків. А є й люди середнього достатку та бізнесмени, які купували квартири на продаж. Є громадяни України, а є й громадяни інших країн. Є кияни і не кияни. Тому, через різні інтереси, вони ніяк не можуть дійти між собою згоди`, - пояснив В.ЖУРАВСЬКИЙ.
За його словами, законодавством не врегульовано вирішення подібних питань. Зі свого боку, зазначив В.ЖУРАВСЬКИЙ, столична влада вже визначила осіб, яким необхідно було в першу чергу надати житло, і 14 осіб отримали помешкання у гуртожитках `Спецжитлофонду`.
`По мірі звільнення приміщень в гуртожитках ми надаватимемо кімнати тим, хто цього потребує. Крім того, скоро розпочнеться будівництво і найбільш постраждалі кияни отримають житло`, - також підкреслив він.
В.ЖУРАВСЬКИЙ нагадав також, що слідчі дії МВС не закінчено.
Довідка УНІАН. В результаті будівельної афери `Еліта-Центр` у Києві постраждали понад 1,5 тис. осіб. За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у спорудженні будинків у різних районах столиці, проте будівництво за цими адресами не велося. Досудове слідство встановило факти подвійного й потрійного оформлення договорів на одні й ті самі квартири. Загальну суму коштів, які були одержані шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.
Идентификатор: 979