Севастопольська міськрада відмовлятиме у наданні у власність земельних ділянок громадянам України, які не мають реєстрації в Севастополі

УНІАН. Севастопольська міськрада має намір відмовляти у наданні у власність земельних ділянок громадянам України, які не мають реєстрації на території Севастополя.
Як передає кореспондент УНІАН, питання `Про відмову в передачі у власність земельних ділянок громадянам України, які не мають реєстрації на території Севастополя` внесене до проекту порядку денного сесії, що має відбутися 14 лютого.
Голова постійної комісії Севастопольської міської ради із земельних питань Дмитро БЕЛІК в інтерв’ю УНІАН прокоментував це наступним чином: `Ми плануємо прийняти таке рішення для того, щоб ресурсами територіальної громади користувалися наші громадяни`. За його словами, `це рішення буде направлене саме на захист інтересів громадян міста Севастополя, щоб першочергове право залишалося за ними`.
Як зазначив Д.БЕЛІК, `землі залишається мало, а севастопольців, які бажають її придбати і вже мають можливість збудувати або дачу, або будинок, досить багато`. Крім того, за його словами, має місце тенденція збільшення звернень іногородніх громадян України щодо придбання у власність земельних ділянок у Севастополі, `оскільки вони мають таке ж саме конституційне право`.
Голова профільної комісії також повідомив, що управлінню з земельних і водних відносинах Севастопольської міської ради буде доручено підготувати положення про порядок надання земельних ділянок громадянам в приватну власність, в якому планується `розписати так, щоб першочергове, переважне право на території Севастополя мали жителі міста`.
Д.БЕЛІК відмовився коментувати юридичні аспекти можливого рішення міської ради, водночас наголосивши, що `з точки зору стратегії роботи міської ради всі ці дії, безумовно, направлені тільки на захист інтересів наших (жителів Севастополя—УНІАН) громадян`.
Идентификатор: 977