Національний авіауніверситет може будувати нові корпуси поблизу та частково на території парку `Відрадний` у Києві - Київрада

УНІАН. Національний авіаційний університет може будувати нові навчальні та житлові корпуси поблизу та частково на території парку культури і відпочинку `Відрадний` у Солом’янському районі Києва.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалили вчора депутати Київради під час пленарного засідання сесії.
Згідно з документом, університет отримав у постійне користування земельну ділянку площею 38,23 га для будівництва, експлуатації та обслуговування комплексу навчальних, спортивних, господарських будівель, гуртожитків та житлових будинків по проспекту Космонавта Комарова, 1. Рішенням передбачається внесення змін до програми розвитку зеленої зони Києва, зокрема, виключення з переліку озеленених територій загального користування столиці земельної ділянки площею 1,55 га в парку `Відрадний`.
Київрада затвердила проект землеустрою відведеної земельної ділянки для Національного авіаційного університету. Університет, згідно з рішенням, має передати Головному управлінню житлового забезпечення КМДА 7% загальної площі будинків, які будуть збудовані на відведеній території. Крім того, університет має сплатити до цільового фонду спеціального фонду бюджету Києва на розвиток житлового будівництва до моменту здачі в експлуатації збудованої житлової площі кошти в розмірі 5% витрат із будівництва загальної площі цих будинків, виходячи з опосередкованої вартості спорудження житла.
Идентификатор: 993