`Зелені` стверджують, що Дніпропетровськ став `сміттєвою столицею` України

`Зелені` стверджують, що Дніпропетровськ став `сміттєвою столицею` України

УНІАН. Місцевий осередок Партії зелених України стверджує, що Дніпропетровськ став `сміттєвою столицею` України.
Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції голова Дніпропетровської обласної організації ПЗУ Віктор ХАЗАН заявив, що проблема утворення, накопичення та переробки твердих побутових відходів (ТПВ) є найсерйознішим фактором забруднення довкілля та негативного впливу на здоров’я населення міста.
За його словами, щороку в Дніпропетровську утворюється близько 1,4 млн. кубометрів ТПВ. Водночас, за даними одного з операторів поводження з відходами – ТОВ `Екологія` - вивозиться близько 800 тис. кубометрів ТПВ. Офіційні дані по підприємству `Дніпрокомунтранс` не оприлюднюються.
На думку В.ХАЗАНА, критична ситуація з вивезенням та утилізацією сміття викликана непорозуміння між підприємствами, що вивозять ТПВ, несанкціонованим використанням найбільшого у Дніпропетровську звалища, закритого санстанцією ще 10 років тому, а також неплатежами. Зокрема, станом на січень 2007 року заборгованість Дніпропетровської міськради перед ТОВ `Екологія` за вивезення та переробку сміття становила понад 1,2 млн. грн.
З нового року сміття майже не вивозиться з районів приватного сектора обласного центру, а також з вулиць, прилеглих до центру. У січні голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія ДЄЄВА надала розпорядження місцевій владі до лютого ліквідувати стихійні смітники.
Паралельно ОДА запровадила `гарячу телефону лінію` з ліквідації сміттєвих звалищ. З Дніпропетровська на `гарячу лінію` зателефонували більше 2,5 тис. осіб.
Наразі Дніпропетровська облдержадміністрація повідомляє про кількість адміністративних штрафів, накладених санепідслужбами на суб’єкти підприємницької діяльності за створення стихійних смітників. Водночас ситуація з вивезенням ТПВ у Дніпропетровську практично не змінилася.
Идентификатор: 1015