Мінкульттуризму ініціює надання преференцій на будівництво міні-готелів у заповідних зонах України

Мінкульттуризму ініціює надання преференцій на будівництво міні-готелів у заповідних зонах України

УНІАН. Міністерство культури і туризму України ініціює надання преференцій на будівництво невеликих готелів у заповідних зонах України. Про це сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів під час `гарячої лінії` в прес-клубі Кабінету Міністрів повідомив міністр Юрій БОГУЦЬКИЙ.
`Ми мали розмову, дали заявки в Мінекономіки про те, аби надати на території наших заповідників певні преференції для будівництва невеликих готелів, які поширені в Європі і користуються популярністю, на пільгових умовах. Зараз це питання вивчається`, - відзначив він.
При цьому, за словами міністра, він хотів би, щоб це питання вивчав не апарат Міністерства чи туристичної служби, а Міжвідомча координаційна рада, яка зараз створюється при Мінкульттуризму. За його даними, рада буде сформована до кінця лютого, туди ввійдуть представники туристичних організацій, фірм, представники Мінфіну, Мінекономіки, митниці, прикордонників тощо.
Як уточнив Ю.БОГУЦЬКИЙ, під преференціями маються на увазі `пільги при веденні будівництва`. За його даними, таке будівництво не забороняється законодавством. За його словами, наприклад у Канівському заповіднику є пансіонат, хоча і в незадовільному стані. Як відзначив міністр, територія таких заповідників як Хортиця, Качанівка, Херсонес дозволяє зводити міні-готелі. При цьому вони будуватимуться там, де немає археологічної зони`.
`Державна служба охорони культурної спадщини визначатиме межі, в яких можна розвивати цю інфраструктуру, оскільки йдеться не лише про готелі, а й про пункти харчування, санітарні точки`, - відзначив він, додавши, що держава не має коштів, `аби зробити це якісно і на високому рівні`.
За даними Ю.БОГУЦЬКОГО, при цьому готелі будуть у власності інвестора. Підходи до впровадження в життя цих планів поки що розробляються, відзначив він.
За його даними, в Україні існує 14 національних заповідників.
Идентификатор: 1020