19 лютого КМДА оголосить переможця конкурсу на будівництво житла для інвесторів `Еліта-центру`

19 лютого КМДА оголосить переможця конкурсу на будівництво житла для інвесторів `Еліта-центру`

УНІАН. Спеціальна робоча група розглянула інвестиційні пропозиції щодо будівництва житла для постраждалих від афери `Еліта-центру`.
Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, голова постійно діючої комісії із залучення інвесторів, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Денис БАСС зазначив, що таку пропозицію подало лише акціонерне товариство холдингова компанія `Київміськбуд`, яка виявила бажання звести будинки за трьома адресами: на перетині вул. Вірменської та Харківського шосе, на проспекті Героїв Сталінграда, 66 та на проспекті Маяковського, 1-3. Тож, оскільки немає сенсу відводити 7 днів для ухвалення рішення, результати затвердять 19 лютого.
Як повідомлялося, Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав розпорядження про проведення конкурсів із залучення інвесторів для будівництва соціального житла, зокрема, для ошуканих `елітівців`. Відповідний конкурс було оголошено 11 листопада. Пропозиції взяти у ньому участь було надіслано понад 150 компаніям.
За словами Д.БАССА, загалом у 2007 році заплановано ввести в експлуатацію 141 тис. кв. м для пільгових категорій населення. Це на 40% більше, ніж минулого року. Насамперед буде введено не менше 48 тис. кв. м житла для тих, хто стоїть на квартирній черзі за програмою `50 на 50`. Іншим же черговикам передадуть до 3000 квартир – на 300 квартир більше, ніж торік.
Довідка УНІАН. У результаті будівельної афери `Еліта-Центр` у Києві постраждали понад 1,5 тис. осіб. За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у спорудженні будинків у різних районах столиці, проте будівництво за цими адресами не велося. Досудове слідство встановило факти подвійного й потрійного оформлення договорів на одні й ті самі квартири. Загальну суму коштів, які були одержані шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.
Идентификатор: 1031