Голова Сумської ОДА висловлюється за збільшення на 30% приросту обсягів будівництва в області у 2007 р.

Голова Сумської ОДА висловлюється за збільшення на 30% приросту обсягів будівництва в області у 2007 р.

УНІАН. Збільшити приріст обсягів будівництва у 2007 році на Сумщині на 30 відсотків планує новий голова Сумської облдержадміністрації Павло КАЧУР.
Як передає кореспондент УНІАН, про це П.КАЧУР заявив на зустрічі керівників профільних структур ОДА та представників будівельних організацій області. `Будівельна галузь – це індикатор стану регіону. Де будівництво завмирає, там розпочинаються всі інші проблеми. Приріст обсягів будівництва на 30 відсотків – це завдання, якого б хотілося досягти до кінця року`, - сказав керівник Сумщини. Голова адміністрації впевнений, що це абсолютно реально.
Під час обговорення існуючих проблем учасники наради дійшли висновку, що на виконання поставленого завдання необхідно створити привабливі умови для залучення інвестицій у будівельну галузь Сумщини, забезпечити забудовникам відкритий доступ до земельних ділянок через аукціони, спростити та прискорити процедуру виділення земельних ділянок і проходження проектно-дозвільної документації, а також створити баланс будівельних матеріалів і трудових ресурсів на цьому ринку. Крім того, як зазначалося у виступах, значно збільшити обсяги будівництва можливо, якщо започаткувати практику виділення земельних ділянок вже з готовою інфраструктурою.
П.КАЧУР наголосив, що `на часі – повернення до промислової забудови районів, у цьому – ключова перспектива по нарощуванню обсягів будівництва`.
Участь у нараді взяли народний депутат, голова комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства Юрій СЕРБІН, головні архітектори міст і районів області. Зокрема, Ю.СЕРБІН у своєму виступі підкреслив, що `значна кількість проблем у галузі існує тому, що немає достойної конкуренції`. З цим погодився П.КАЧУР, зазначивши, що `розвиток конкуренції – це перший крок у правильному напрямку` у справі збільшення приросту обсягів будівництва.
Идентификатор: 1045