Київрада дозволила знести незавершену будівлю на Інститутській, 3

Київрада дозволила знести незавершену будівлю на Інститутській, 3

УНІАН. Київська міська рада дала дозвіл на знесення будівлі незавершеного будівництва на вул. Інститутській, 3 у Печерському районі.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене на сесії Київської міської ради.
Під час обговорення рішення голова постійної комісії Київради з питань власності Володимир ДЕЙНЕГА нагадав, що на цій території планується відкрити Музей історії Києва.
За його словами, наприкінці минулого року був оголошений інвестиційний конкурс, який виграло ТОВ `Історія міста`. Згідно з умовами конкурсу вони мають передати під майбутній Музей історії Києва 10 тис. 700 кв. м зведених на цій території площ. Додатково вони також мають сплатити кошти за будівлю, яка там зараз існує вже понад 20 років, не використовується і перебуває в аварійному стані.
`Цим рішенням ми даємо їм дозвіл на знос`, - наголосив В.ДЕЙНЕГА.
Згідно з ухваленим рішенням Головному управлінню комунальної власності Київської міської державної адміністрації доручено провести незалежну оцінку вартості будівлі незавершеного будівництва на Інститутській, 3, що підлягає знесенню.
У свою чергу, ТОВ `Історія міста` має перерахувати ці кошти як компенсацію вартості будівлі в бюджет столиці. В документі зазначено, що знесення можна здійснити після оформлення права власності будівлі на Інститутській, 3 товариству `Історія міста`.
Идентификатор: 1088