В Івано-Франківську будівельники пікетують сесію міськради з вимогами виділяти землю під забудову

В Івано-Франківську будівельники пікетують сесію міськради з вимогами виділяти землю під забудову

УНІАН. Сьогодні о 9.00 члени Асоціації працівників будівельної галузі Івано-Франківська розпочали пікетування сесії Івано-Франківської міської ради з вимогами виділяти землю під будівництво.
Як передає кореспондент УНІАН, приміщення міської ради оточено будівельною технікою: вантажними автомобілями, кранами, тракторами. Більш як тисяча будівельників тримають транспаранти: `Депутати, підтримайте місцевих роботодавців!`, `Будьте послідовними у своїх діях!`, `Менше політики, більше порядку`, `Не продамо міську землю `чужинцям!`, `Депутати міської ради, будьте з громадою`.
За інформацією керівників Асоціації працівників будівельної галузі, нині в цій галузі працює майже 30 тисяч робітників, які можуть залишитися без роботи, якщо міськрада не виділятиме землю під забудову. Керівники будівельних фірм у своїх виступах наголошували, що вдатися до попереджувальної акції протесту їх змусило рішення окремих політичних сил зняти з розгляду сесії міськради земельні питання. Зокрема, таке рішення прийняла фракція БЮТ у міській раді. Будівельники стверджують, що вони можуть втратити роботу і будуть змушені виїжджати за кордон на заробітки, а тут будуть господарювати `чужинці`. Промовці наголошували, що їхня `акція не політична, а професійна`.
До пікетувальників вийшов міський голова Івано-Франківська Віктор АНУШКЕВИЧУС, який пообіцяв дотриматися всіх домовленостей із будівельниками, досягнутих минулого року після створення фонду соціально-економічного розвитку міста. Учасники акції вигуками підтримали мера, однак вирішили стояти доти, доки до порядку денного не буде включено земельні питання і депутати не ухвалять по них позитивні рішення.
Идентификатор: 1118