МОЗ має не допустити зведення будинку на території Інституту педіатрії, акушерства та гінекології у Києві - Томенко

МОЗ має не допустити зведення будинку на території Інституту педіатрії, акушерства та гінекології у Києві - Томенко

Міністерство охорони здоров`я України має не допустити зведення будинку на території Інституту педіатрії, акушерства та гінекології Академії медичних наук України у Києві, наголошує заступник голови Верховної Ради Микола ТОМЕНКО.
Як повідомили УНІАН у прес-службі М.ТОМЕНКА, МОЗ розглянуло депутатське звернення заступника голови ВР, яке стосувалося недопущення будівництва на території лікарні, яка знаходиться у Києві на вул. Мануїльського.
У відповіді МОЗ повідомляється про те, що проект відведення частини земельної ділянки інституту площею близько 0,5 га для будівництва житлового будинку із вбудованими і прибудованими приміщеннями, наземним та підземним паркінгом було у 2004 році погоджено Головним державним санітарним лікарем міста Києва, але оскільки чинним законодавством заборонено будівництво на території лікувальних закладів об`єктів, що не пов`язані з лікувальним процесом, то Головному державному санітарному лікарю Києва було запропоновано скасувати вказаний лист про погодження цього будівництва.
Водночас, Київська міська рада на своєму засіданні 8 лютого цього року ухвалила рішення про передачу вказаної ділянки Інституту педіатрії й акушерства для будівництва житлового будинку, зауважив М.ТОМЕНКО.
Заступник голови ВР звернув увагу на те, що при ухваленні такого рішення Київрада не врахувала ні позицію громадськості, ні вимоги законодавства України. Він висловив сподівання, що київська міська влада буде займатися не ухвалюванням лоббістських рішень про розподіл землі Києва, а виявить відповідальність перед жителями столиці і скасує це рішення.
М.ТОМЕНКО також висловив переконання, що відповідні відомства виявлять принциповість у даному питанні, підуть назустріч численним зверненням громадян, що виступали проти цього будівництва, та не допустять побудови житлового будинку на території дитячого лікувального закладу.
УНІАН
Идентификатор: 1133