Влада Києва оголосила інвестиційний конкурс на реконструкцію Харківської площі

Влада Києва оголосила інвестиційний конкурс на реконструкцію Харківської площі

Київська міська державна адміністрація оголосила конкурс по залученню інвесторів для комплексної реконструкції Харківської площі.
Як повідомили УНІАН у Головному управлінні економіки та інвестицій КМДА, яке займається проведенням конкурсу, пропозиції приймаються впродовж 15 календарних днів від дня оголошення конкурсу (7 березня 2007 р.).
У рамках реконструкції передбачається будівництво транспортної розв`язки на різних рівнях, а також станції метрополітену, автовокзалу, торговельних комплексів та автостоянок.
Загальна площа об`єкту інвестування становить 125,2 тис. кв. м, з якої 42 тис. кв. м - офісно-готельний комплекс, 11,6 тис. кв. м – офісно-виставковий центр, 35 тис. кв. м. – автостоянка на 500 місць, 26,8 тис. кв. м – торговельно-складські приміщення, 6 тис. кв. м - автовокзал.
Загальна орієнтовна вартість будівництва становить 996 млн. 234,136 тис. грн. разом з ПДВ. Разом з тим зовнішні і внутрішні оздоблювальні роботи на об`єкті інвестування, підключення об`єкту до інженерних мереж та інші додаткові роботи фінансуватимуться інвестором додатково згідно із проектно-кошторисною документацією.
Після завершення будівництва офісно-готельний комплекс, офісно-виставковий центр, автостоянка, торгово-складські приміщення, ресторан і автовокзал передаються інвестору у власність. Переходи після закінчення будівельних робіт зараховуються до комунальної власності.
Згідно з умовами конкурсу, інвестор повинен перерахувати КМДА на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури 10% від орієнтовної вартості будівництва комерційних площ та 1% - як компенсацію витрат за проведення конкурсу.
Земельна ділянка передається інвестору в оренду на 25 років.
УНІАН
Идентификатор: 1182