Київрада виділила на вул. Інститутській землю під майбутній Музей історії Києва

Київрада виділила на вул. Інститутській землю під майбутній Музей історії Києва

Київська міська рада виділила на вулиці Інститутській землю під майбутній Музей історії Києва.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене вчора на сесії Київради.
Ділянка площею 1,23 га виділена ТОВ «Історія міста» в оренду на 5 років. Київрадою затверджено також проект землеустрою щодо відведеної земельної ділянки для реконструкції та будівництва, обслуговування Музею історії Києва у складі адміністративно-готельного комплексу з вбудованими та прибудованими приміщеннями громадського та торговельного призначення з підземними та наземними паркінгами на вулиці Інститутській.
Згідно з документом припинено користування Федерацією профспілок України земельною ділянкою площею 0,13 га, відведеною їй у 2004 році. Зазначений земельний наділ входить до складу землі, відведеної ТОВ «Історія міста». Ще 1,1 га компанії відведено за рахунок фонду земель, не наданих раніше у власність чи користування.
Як повідомляв УНІАН, у лютому 2007 р. Київрада дала дозвіл на знесення будівлі незавершеного будівництва на вул. Інститутській, 3. На цій території планується відкрити Музей історії Києва.
Наприкінці минулого року був оголошений інвестиційний конкурс, який виграло ТОВ «Історія міста». Згідно з умовами конкурсу ТОВ має передати під майбутній Музей історії Києва 10 тис. 700 кв. м зведених на цій території площ. Додатково воно також має сплатити кошти за будівлю, яка там зараз існує вже понад 20 років, не використовується і перебуває в аварійному стані.
Головному управлінню комунальної власності КМДА доручено провести незалежну оцінку вартості будівлі незавершеного будівництва на Інститутській, 3, що підлягає знесенню.
У свою чергу, ТОВ «Історія міста» має перерахувати ці кошти як компенсацію вартості будівлі в бюджет столиці.
УНІАН
Идентификатор: 1216