У Чернівцях жителі одного з мікрорайонів звинувачують владу міста у маніпуляціях із землею

У Чернівцях жителі одного з мікрорайонів звинувачують владу міста у маніпуляціях із землею

Близько 70 жителів Садгірського району Чернівців пікетували сьогодні приміщення міської ради та обласний офіс ВО „Батьківщина”, протестуючи проти рішення міськради надати в оренду одній із підприємницьких структур міста 12 гектарів приміських земель, які, за словами пікетників, підлягають розпаюванню як колишні колгоспні землі.
Як передає кореспондент УНІАН, організаторами пікетування виступила Садгірська районна громадська організація «Екологічний захист» за підтримки облорганізацій УНП, УРП-«Собор», КУНу та ВО «Свобода».
Пікетники вимагали негайного перегляду депутатами згаданого рішення, оскільки виділені землі розташовані у так званій „зеленій захисній смузі” від паводків на річці Прут, внаслідок знищення якої виникає пряма небезпека зсувів та інших екологічних небезпек.
Організатори акції вручили секретареві міськради, голові Садгірської райради, керівникові комісії із земельних питань міськради свої вимоги.
Зокрема, серед них - вимога здійснювати приватизацію присадибних ділянок у повному обсязі згідно з генеральним планом, відповідно до Конституції України, а також „припинити усілякі земельні маніпуляції” до вирішення питання з розпаювання земель колишнього колгоспу між колишніми його працівниками та їхніми сім’ями.
УНІАН
Идентификатор: 1244