ВР ухвалила у першому читанні законопроект про особливості приватизації об`єктів незавершеного будівництва

ВР ухвалила у першому читанні законопроект про особливості приватизації об`єктів незавершеного будівництва

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні проект Закону України `Про внесення змін до Закону України `Про особливості приватизації об`єктів незавершеного будівництва`.
Як передає кореспондент УНІАН, «За» проголосували 237 із 249 народних депутатів, зареєстрованих у залі.
Проектом пропонується внести до Закону зміни, згідно з якими обов`язковим є проведення незалежної оцінки під час визначення вартості об`єктів незавершеного будівництва. Чинною редакцією цього Закону передбачається, що вартість об`єкта незавершеного будівництва визначається на підставі даних балансу без урахування суми індексації.
Відповідно до законопроекту, вартість земельної ділянки, на якій розташований об`єкт незавершеного будівництва, визначатиметься суб`єктами оціночної діяльності в сфері оцінки земель на підставі експертної грошової оцінки.
При укладанні договору купівлі-продажу об’єкта незавершеного будівництва у разі його приватизації, об`єкт незавершеного будівництва не реєструється в бюро технічної інвентаризації.
У законопроекті також встановлено, що для нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу органи приватизації надають нотаріусу, зокрема: копії наказу Фонду державного майна України про включення об`єкту незавершеного будівництва до переліку об`єктів, що підлягають приватизації; копії наказу органів приватизації про затвердження висновку про вартість об`єкта незавершеного будівництва; довіреності на право представництва інтересів органів приватизації.
У законопроекті пропонується, щоб вартість об`єкта незавершеного будівництва в разі його продажу під розбирання визначалася шляхом проведення незалежної оцінки. Тобто, ціна продажу об`єкта незавершеного будівництва вже не визначатиметься відповідним рішенням органу приватизації.
Цей законопроект, підготовлений народним депутатом Іваном БОНДАРЧУКОМ, був зареєстрований у ВР 19 жовтня 2006 року.
УНІАН
Идентификатор: 1262