У Києві влітку планують розпочати реконструкцію Житнього ринку

У Києві влітку планують розпочати реконструкцію Житнього ринку

Влітку має початися реконструкція столичного КП `Житній ринок`.
Про це повідомила сьогодні директор Житнього ринку Ірина КРАВЦОВА під час відвідання представниками столичної влади на чолі з Київським міським головою Леонідом ЧЕРНОВЕЦКИМ цього ринку.
За словами І.КРАВЦОВОЇ, за літній період планується відремонтувати дах ринку, а після цього поступово проводити реконструкцію його поверхів та залів. У період реконструкції та ремонту ринку він не закриватиметься. Роботи проводитимуться поступово.
І.КРАВЦОВА нагадала, що Житній ринок будувався 6 років – з 1974 по 1980 рр. Він має залізобетонну вантову конструкцію, розраховану на 25 років.
За її інформацією, на ремонт даху потрібно близько 1,5 млн. грн., але ринок таких грошей не має, тому зараз ведуться переговори з керівництвом міста.
Щодо приміщень в середині ринку, то, за словами директора, планується модернізувати весь перший поверх для торгівлі, зокрема, м`ясом, рибою, молочними продуктами, а по периметру будуть продуктові магазини, які орендуватимуть підприємці.
Другий поверх керівництво ринку хоче повністю віддати в оренду. Причому, на переконання І.КРАВЦОВОЇ, на ринку має залишитись лише торгівля продовольчими товарами, а тому розглядається варіант закрити відділи промислової торгівлі.
Поки сума коштів, потрібної для цих робіт, як сказала І.КРАВЦОВА, не підрахована.
У свою чергу Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ зазначив, що задоволений роботою нового керівництва Житнього ринку і повідомив, що за час роботи І.КРАВЦОВОЇ прибуток ринку за два місяці зріс вдвічі.
Як повідомляв УНІАН, І.КРАВЦОВА була призначена на посаду керівника Житнього ринку за результатами проведеного міською владою конкурсу. Загалом у конкурсі взяли участь 6 кандидатів. Водночас, як поінформувала конкурсна комісія, всього з моменту оголошення конкурсу (4 грудня 2006 р.) надійшло 8 заявок від кандидатів. Один із них потім відмовився від участі, а ще один не відгукнувся на запрошення для участі у конкурсі.
У вересні 2006 року київська влада заявила, що має намір змінити керівництво Володимирського, Житнього та Бессарабського ринків столиці через численні порушення у роботі ринків. 4 грудня 2006 р. Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ своїм розпорядження звільнив Віктора МОСКАЛЕНКА з посади директора комунального підприємства «Житній ринок». Згідно з документом, В.МОСКАЛЕНКА звільнено за грубі порушення трудових обов`язків - неповного перерахунку до бюджету міста Києва орендних платежів, відсутності достовірного бухгалтерського обліку, недостовірного відображення фінансових показників підприємства та інші порушення.
З того часу І.КРАВЦОВА виконувала обов`язки директора ринку.
В.МОСКАЛЕНКО оскаржує рішення міської влади в суді.
УНІАН
Идентификатор: 1303