IFC надає Українському Міжнародному іпотечному банку першу кредитну лінію на 7 млн. дол.

IFC надає Українському Міжнародному іпотечному банку першу кредитну лінію на 7 млн. дол.

IFC (Міжнародна фінансова корпорація) надає фінансування Міжнародному іпотечному банку (IMB) - українському банку, що спеціалізується на іпотеці.
Про це УНІАН повідомили в IFC.
Позика на суму 7 млн. дол. терміном на 10 років - це перша кредитна лінія IFC. Ця позика спрямована на покращення доступу до кредитних ресурсів громадянам України, які бажають придбати житло або відремонтувати свої помешкання. Надані кошти також призначені підтримати зростання іпотечного портфелю Міжнародного іпотечного банку.
«Це вже друга угода про фінансування, яку банк підписав нинішнього року, і відтак, загальна сума нашого довгострокового іпотечного фінансування уже сягнула майже 50 млн. доларів США, - зазначив голова правління Міжнародного іпотечного банку Юрій БЛАЩУК. - Завдяки цьому, ми зможемо утримувати провідні позиції на українському ринку. Протягом наступних кількох років на нас чекає дуже цікава співпраця з IFC».
***«IMB Group Public Ltd» - це провідний холдинг, що спеціалізується на кредитуванні фізичних осіб на українському ринку і пропонує іпотечні кредити, кредити на придбання товарів широкого вжитку, а також депозити.
IFC (Міжнародна фінансова корпорація), інвестиційний підрозділ Групи Світового банку, сприяє розвитку відкритих і конкурентноздатних ринків у країнах з перехідною економікою та країнах, що розвиваються. IFC підтримує стійкі приватні компанії та інших партнерів у створенні робочих місць та наданні основних послуг, щоб забезпечити людям можливість подолати бідність та покращити якість життя. Станом на 30 червня 2006 року IFC інвестувала понад 56 мільярдів доларів США власних коштів та залучила додатково 25 мільярдів доларів США синдикованих позик для 3 531 компанії у 140 країнах, що розвиваються.
Україна стала акціонером та членом IFC у 1993 році. Станом на 20 березня 2007 року IFC інвестувала близько 705 мільйонів доларів США у 32 проекти. IFC спрямовує кошти у фінансовий, аграрний та паливно-енергетичний сектори, а також у сферу послуг, роздрібну торгівлю, розвиток індустрії будівельних матеріалів та інфраструктуру.
УНІАН
Идентификатор: 1316