Кіровоград затвердив програму ремонту та реконструкції доріг на 4 роки

Кіровоград затвердив програму ремонту та реконструкції доріг на 4 роки

Виконком Кіровоградської міської ради вперше затвердив довгострокову програму ремонту та реконструкції автошляхів `Дороги – 2007-2010`.
Як передає кореспондент УНІАН, у цьому році програма передбачає на капітальний ремонт транспортних магістралей міста витратити більше 3 млн. грн., на поточні ремонти – ще 1,1 млн. грн.
За словами в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства міської ради Валерія ЧЕЛЯДІНОВА, цих грошей далеко недостатньо, щоб ліквідувати усі проблемні ділянки. Спеціалісти порахували, що належний ремонт дорожнього покриття у Кіровограді коштуватиме близько 35 млн. грн.
`Ми сподіваємося, що, після освоєння першої суми, міський бюджет буде переглянуто у бік її збільшення`, - зазначив В. ЧЕЛЯДІНОВ.
Майже третину суми, передбаченої на капітальний ремонт, буде спрямовано на відновлення однієї вулиці: вона повинна стати альтернативною дорожньою розв`язкою. За словами В.ЧЕЛЯДІНОВА, незабаром доведеться закрити на реконструкцію міст.
Він повідомив, що на сьогодні 60% доріг Кіровограда не відповідають вимогам стандартів безпеки дорожнього руху. Щорічні видатки з місцевого бюджету на утримання вулично-дорожньої мережі складають 10% від потреби. Термін експлуатації 90% світлофорів перевищує нормативний.
УНІАН
Идентификатор: 1367