На будівництво готелів для проведення Євро-2012 необхідно 200 млн. дол. - експерт

На будівництво готелів для проведення Євро-2012 необхідно 200 млн. дол. - експерт

На будівництво готелів для проведення в Україні фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року необхідно як мінімум 200 млн. дол.
Таку думку кореспонденту УНІАН висловив президент Асоціації малих готелів і апартаментів України і Всеукраїнської молодіжної хостел-ассоціації Дмитро ЗАРУБА.
«Якщо будівництво невеликого готелю коштує від 1 млн. до 3 млн. дол., то по всій Україні напевно потрібно побудувати близько 100 готелів. Відповідно, обсяг інвестицій, необхідних для будівництва готелів становитиме як мінімум 200 млн. долл.», - прогнозує експерт.
За його словами, будівництво готелів і розвиток необхідної інфраструктури для проведення Євро-2012 буде проводитися в містах, де проходитимуть футбольні матчі - Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Києві і Одесі. За вимогама УЄФА, для мешкання спортсменів і суддів в цих містах необхідно 16 чотирьох- і п`ятизіркових готелів.
За оцінками Київського міського управління готельного господарства, для розташування уболівальників в столиці має бути принаймні 10 п`ятизіркових і 10 чотиризіркових готелів.
Крім того, навколо вищезгаданих обласних центрів на відстані до 50 км також маютьб знаходитися об`єкти для розміщення гостей. Передбачається, що на чемпіонат приїдуть від полуміліона до декількох мільйонів туристів.
Як відзначив Д.ЗАРУБА, основна маса готелів повинна бути від однієї до трьох зірок, оскільки основна кількість уболівальників їдуть в недорогі готелі, у тому числі і хостели рівня 25-30 євро за добу.
За його даними, в Києві існує близько 50 готелів від однієї до трьох зірок, що володіють невеликим номерним фондом.
Експерт вважає, що для активізації будівництва готелів необхідно внести зміни в законодавство щодо умов виділення землі, тому що це саме «наболіле питання».
На думку Д.ЗАРУБИ, часу до проведення чемпіонату для будівництва готелів достатньо, якщо будуть створені пільгові умови для інвесторів, в першу чергу, відстрочення з оподаткуванню.
Довідка УНІАН. Асоціація малих готелів і апартаментів України створена в грудні 2006 року і нараховує 10 готелів.
Всеукраїнська молодіжна хостел-асоціація створена в липні 2003 року, до неї входять 15 хостелів на 1,5 тис. осіб.
УНІАН
Идентификатор: 1570