Мер Донецька сподівається, що під час підготовки до Євро-2012 держава допоможе місту реконструювати аеропорт

Мер Донецька сподівається, що під час підготовки до Євро-2012 держава допоможе місту реконструювати аеропорт

Мер Донецька сподівається, що в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року держава допоможе місту `в короткі терміни` реконструювати аеропорт і прискорити будівництво метро. Про це повідомив мер Донецька Олександр ЛУК`ЯНЧЕНКО.
Він висловив надію, що `впродовж 3-4 років до чемпіонату Європи держава виділить фінансові ресурси, щоб повністю, на 100%, реконструювати Донецький аеропорт`. `Щоб він був справжніми повітряними воротами нашого міста. Це глобальне питання, яке, я сподіваюся, за допомогою чемпіонату Європи може бути вирішено в найкоротший час`, - сказав О.ЛУК`ЯНЧЕНКО.
Він також сподівається, що проведення в Україні Євро-2012 дасть імпульс будівництву метро в Донецьку. `Я думаю, що у зв`язку з чемпіонатом хороший імпульс одержить будівництво метрополітену. Я сподіваюся на це`, - зазначив мер.
Він наголосив, що в рамках програми підготовки до чемпіонату Європи вже планується для перевезення учасників і гостей чемпіонату `придбати спеціальний транспорт, готель `Шахтар` підлягає комплексній реконструкції з комфортністю не менше три зірки тощо`.
О.ЛУК`ЯНЧЕНКО також підкреслив, що `найголовнішою проблемою для Донецька` залишається повноцінне фінансування різних програм.
`Найголовніша проблема для Донецька – це 40% в бюджеті з тих грошей, що заробляються, які залишаються в Донецьку. За наявності 40% ми зможемо гідно підготуватися до чемпіонату`, - сказав О.ЛУК`ЯНЧЕНКО
УНІАН
Идентификатор: 1597