До 2012 р. у Києві планується побудувати мінімум 70 нових готелів для розміщення удвічі більше туристів, ніж можливо на сьогодні

До 2012 р. у Києві планується побудувати мінімум 70 нових готелів для розміщення удвічі більше туристів, ніж можливо на сьогодні

Протягом найближчих п`яти років, до проведення в Україні фіналу Чемпіонату світу з футболу 2012 року у Києві буде побудовано мінімум 70 нових готелів для розміщення двічі більше туристів, ніж можливо на сьогодні.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні в інтерв`ю журналістам начальник Головного управління комунального господарства Київської міської державної адміністрації Михайло ШПАРИК.
Він нагадав, що програма розвитку готельного господарства до 2010 р. була розроблена ще у 2007-2008 рр., але вона періодично корегується.
За даними М.ШПАРИКА, сьогодні у столиці працює 118 готелів, розрахованих на майже 16 тис. місць. За попередніми підрахунками, до проведення фіналу чемпіонату світу з футболу цей показник необхідно збільшити ще на мінімум 15 тис. місць або подвоїти, щоб прийняти заплановану кількість уболівальників.
М.ШПАРИК зазначив, що програмою розвитку готельного господарства у Києві до 2010 року передбачалось побудувати п`ять `п`ятизіркових` готелів. За його словами, чотири з них відкриються вже до кінця цього року: `Прем`єр-палац`, `Опера`, `Хайат` на Софійській площі та `Золоті купола` на Великій Житомирській.
Нині у Києві також діють вісім з дванадцяти запланованих програмою `чотиризіркових` готелів, серед яких недавно реконструйовані для відповідності вимогам цього рівня готелі `Дніпро`, `Національний`, `Президент-готель`.
М.ШПАРИК також повідомив, минулого року було заплановано будівництва в столиці малих недорогих готелів. У відповідності до схеми розміщення таких готелів, в кожному районі Києва до 2010-2012 рр. планується побудувати 7-8 `двох-трьохзіркових` готелів.
Тобто, за його словами, схема розміщення готелів у столиці планується і відпрацьовується. `Важко сьогодні вже знайти клаптик землі під будівництво, але разом з тим, їх ще можна знайти, якщо Київрада прийме відповідне рішення`, - зауважив М.ШПАРИК. Зокрема, як варіант розглядається виділення під будівництво готелю території великого парку поза межами центру столиці. `Він (готель – УНІАН) буде працювати на імідж і бюджет Києва. Тому такі земельні ділянки розглядаються. Є пропозиції по Деснянському району на в`їзді з боку Броварського проспекту, по Кіото, а також по Оболонському, Голосіївському, по Святошинському районам`, - поінформував начальник Управління готельного господарства КМДА.
Загалом нині в столиці 26 земельних ділянок, на яких проектуються чи будуються готельні комплекси, повідомив М.ШПАРИК.
Планується, що у Києві до 2012 р. побудують мінімум 70 готелів різної місткості. Всі ці об`єкти будуватимуться за кошти інвесторів.
Також передбачається, що під час проведення фіналу Чемпіонату світу з футболу 2012 року працюватимуть готелі на плавзасобах, яких нині у Києві тільки два, додав М.ШПАРИК.
УНІАН
Идентификатор: 1651