До кінця року у столиці запрацює нове Положення про порядок проведення інвестиційних конкурсів

До кінця року у столиці запрацює нове Положення про порядок проведення інвестиційних конкурсів

До кінця року у столиці буде введено в дію Положення «Про порядок будівництва, реконструкції, реставрації об`єктів незавершеного будівництва, станцій метрополітену, підземних переходів, автошляхів та інших об`єктів на умовах проведення інвестиційного конкурсу».
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, за словами першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, «чим швидше депутати проголосують на сесії за таке положення, тим скоріше ми зможемо почати роботу. Якщо на наступній сесії Положення буде прийнято, ми одразу розпочнемо його запроваджувати».
За його словами, спрощена система працюватиме за принципом «Єдиного вікна»: на конкурс виноситиметься об`єкт з повним пакетом супровідних документів. «Фактично на конкурс буде виноситися готовий проект, і після перемоги інвестор через 6-7 місяців може розпочинати будівництво»- наголосив Д.БАСС.
Нове положення, зазначив він, не лише дасть можливість прискорити процедуру проведення конкурсів, зробить їх більш прозорими, але й дозволить суттєво збільшити обсяги капіталовкладень
«Сьогодні ми готові винести на конкурс близько 40 об`єктів. Затримка лише за депутатами» - зазначив Д.БАСС.
За словами Д.БАССА, цього року місто планує отримати від інвестиційних конкурсів близько 250 млн. грн. У 2008-му – півмільярда грн.
Також перший заступник голови міськадміністрації, повідомив, що цього року місто збільшило обсяг капітальних вкладень за рахунок спеціального фонду міського бюджету в 1,5 разу (порівняно з минулим роком). Збільшаться асигнування майже в 2 рази на будівництво метрополітену, в 1,5 разу - на житлове будівництво; в 2 рази – на галузь «Охорона здоров’я».
УНІАН
Идентификатор: 1684