У Севастополі в 2007 році здадуть в експлуатацію дворівневу дорожню розв`язку на 7-у кілометрі Балаклавського шосе

У Севастополі в 2007 році здадуть в експлуатацію дворівневу дорожню розв`язку на 7-у кілометрі Балаклавського шосе

У Севастополі цього року здадуть в експлуатацію дворівневу дорожню розв`язку на сьомому кілометрі Балаклавського шосе. Про це кореспондентові УНІАН повідомили у відділі інформації і зв`язків з громадськістю Севастопольської міської державної адміністрації.
Як відзначили в міськадміністрації, голова міської державної адміністрації Сергій КУНІЦИН вважає, що «реконструкція основної траси і будівництво дворівневої розв`язки покликані розвантажити дорогу і зробити рух автотранспорту безпечним». Тому, за словами С.КУНІЦИНА, на зустрічі з генеральним директором «Укравтодору» Володимиром ДЕМІШКАНОМ було прийнято спільне рішення зробити в цьому місці комфортну і максимально безпечну транспортну розв`язку, і «Укравтодор» уже включив цей севастопольський об`єкт у перелік транспортних розв`язок, що вимагають першочергової реконструкції.
З чотирьох запропонованих проектів було вибрано проект Київського інституту «Укрдіпродор». Приблизна вартість проекту, який фінансується Державною службою автомобільних доріг України, становить близько 40 млн. грн. Замовником робіт з реконструкції траси виступило Регіональне відділення «Укравтодору» - «Служба автомобільних доріг в місті Севастополі». Генеральним підрядником проекту є ВАТ «Південдорбуд», повідомили в міськдержадміністрації.
У відділі інформації і зв`язків з громадськістю додали, що згідно з Генеральним планом розвитку Севастополя, існуючу основну трасу планують опустити на шість з половиною метрів. Над нею пройде трипролітний шляхопровід.
Під час реконструкції нинішньої траси рух здійснюватиметься об`їзною дорогою. Також на початку дороги на Балаклаву буде реконструйовано шляхопровід через залізницю.
Як відзначили в міськадміністрації, роботи тут було розпочато ще в 2005 році, але у зв`язку із затримкою фінансування своєчасно не були завершені. 10 млн. грн., що їх було виділено з державного бюджету, пішли на підготовчі роботи. У даний час тут ведуться масштабні земляні і будівельні роботи із залученням великої кількості техніки.
Будівництво планується завершити впродовж цього року. Державні кошти на проведення робіт мають надійти найближчим часом. Між міськдержадміністрацією і «Укравтодором» досягнуто домовленості про те, що Балаклавська розв`язка буде здана або до дня Незалежності, або в жовтні - до дня шляховика, повідомили в міськадміністрації.
УНІАН
Идентификатор: 1703