У Маріуполі відкрито найбільший в Україні критий футбольний стадіон зі штучним покриттям

У Маріуполі відкрито найбільший в Україні критий футбольний стадіон зі штучним покриттям

У Маріуполі відкрито найбільший в Україні критий футбольний стадіон зі штучним покриттям, споруджений металургійним комбінатом імені Ілліча.
Як передає кореспондент УНІАН, виступаючи на відкритті арени, керівник комбінату, народний депутат V скликання Владимир БОЙКО відзначив, що `головне завдання будівництва стадіону – розвиток дитячого і юнацького спорту в Маріуполі`. `Нам потрібно захопити молодих людей здоровим способом життя, забрати їх з вулиць до спортивних залів`, - сказав В.БОЙКО.
Стадіон, який одержав назву `Іллічівець`, розрахований на 5 тисяч глядачів. Висота зовнішніх конструкцій стадіону становить 25 метрів, над футбольним полем – 15 метрів. Окрім футболу в спортивному комплексі є можливість проводити тренування і змагання з волейболу, боксу, баскетболу та інших видів спорту. У будівлі стадіону по-сучасному обладнано 450 приміщень, які включають невеликі спортивні зали, роздягальні, душові.
За словами директора нового стадіону Дмитра ЧОРНОУСОВА, будівля спроектована маріупольськими і київськими фахівцями і збудована із значним запасом міцності із застосуванням сучасних будівельних технологій.
Представники комбінату не назвали суму витрат на будівництво, однак за неофіційною інформацією, на зведення `Іллічівця` було витрачено близько 50 млн. доларів.
УНІАН
Идентификатор: 1752