Найближчим часом в Алушті виділять 27 га під будівництво житла для депортованих

Найближчим часом в Алушті виділять 27 га під будівництво житла для депортованих

Найближчим часом міська влада Алушти виділить 27 га землі під індивідуальне житлове будівництво для раніше депортованих кримських татар.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене сьогодні на робочій нараді, що відбулася в кримському парламенті, під керівництвом голови Верховної Ради АРК Анатолія ГРИЦЕНКА.
Як повідомив журналістам мер Алушти Володимир ЩЕРБИНА, на сьогоднішній день прийнято рішення, що буде виділено 27 га під будівництво індивідуального житла. «Під індивідуальну забудову в Алушті за останні майже 20 років виділено 10 ділянок. Тому що в місті Алушті немає вільної землі під будівництво індивідуального житла. Можна було б виділяти, але це нераціонально і несправедливо, тому що охочих багато, а землі мало. Зараз ми межі розширимо небагато, і тоді можна буде щось робити», - сказав він.
Як повідомив лідер кримськотатарського Меджлісу, народний депутат України Мустафа ДЖЕМІЛЄВ, виділені ділянки між своїми співвітчизниками розділить Меджліс. «Регіональний алуштинський меджліс уточнюватиме списки на предмет того, одержував хтось раніше землю чи ні, місцеві або не місцеві. Цей список потім затверджуватиметься Меджлісом кримськотатарського народу. Ми сподіваємося, що після цього почнеться роздача землі під будівництво житла», – сказав М.ДЖЕМІЛЄВ.
За словами голови Постійної комісії Верховної Ради АРК з міжнаціональних питань і проблем депортованих громадян, заступника голови Меджлісу кримських татар Ремзі ІЛЬЯСОВА, за різними даними, із заявами на отримання землі в Алушті звернулися від 2,5 до 3,2 тисяч чоловік, а передбачуваних під виділення 27 га вистачить для задоволення потреби 300 чоловік. Частково, відзначив він, передбачається вирішити питання за рахунок виділення землі сільськими радами Алуштинського регіону.
УНІАН
Идентификатор: 1775