Кабмін затвердив порядок продажу цього року держземель під об`єктами, що підлягають приватизації

Кабмін затвердив порядок продажу цього року держземель під об`єктами, що підлягають приватизації

Кабінет Міністрів України постановою №710 від 12 травня ц.р. затвердив Порядок продажу в 2007 р. земельних ділянок державної власності, на яких розташовані об`єкти, що підлягають приватизації.
Згідно з документом, оприлюдненим на Урядовому порталі, Фонд держмайна ухвалює рішення про продаж об`єктів на аукціоні й визначає на конкурентних засадах юридичних або фізичних осіб, що мають ліцензії на проведення робіт із землеустрою й оцінки землі.
У процесі підготовки до продажу земельної ділянки визначаються її межі, проводиться експертна грошова оцінка, виготовляється технічний паспорт ділянки.
Стартова ціна земельної ділянки не може бути нижчою за її експертну грошову оцінку.
Інформація про продаж об`єкту аукціону публікується не пізніше 30 календарних днів до дати проведення аукціону в інформаційних бюлетенях державних органів приватизації, інших друкованих виданнях, визначених держорганами приватизації.
Інформація про покупців і учасників аукціону, їхній кількісний і персональний склад, а також наявна в поданих ними заявках на участь в аукціоні й про результати розгляду заяви є конфіденційною й не підлягає розголошенню до оприлюднення результатів аукціону.
Інформація про результати аукціону публікуються Фондом держмайна впродовж 15 днів після укладення договору купівлі-продажу разом із інформацією про продаж об`єкту приватизації.
Продаж земельної ділянки разом із розташованим на ньому об`єктом приватизації проводиться на відкритому засіданні аукціонної комісії, яка створюється Фондом держмайна з числа фахівців і експертів, представників територіального органу Держземагентства, органу місцевого самоврядування, балансодержателя, трудового колективу об`єкту, що приватизується (у разі приватизації єдиного майнового комплексу). Кількість членів комісії може становити від п`яти до дев`яти осіб.
Відповідно до Порядку, обмеження кількості покупців, що беруть участь в аукціоні, заборонене.
УНІАН
Идентификатор: 1816