Столична влада реконструює всі історичні пам’ятки на території Київської фортеці - Журавський

Столична влада реконструює всі історичні пам’ятки на території Київської фортеці - Журавський

Всі історичні пам`ятки на території Київської фортеці будуть відреставровані та включені до єдиного комплексу. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Віталія ЖУРАВСЬКОГО.
За його словами, орієнтовно, це обійдеться столичній владі у понад 9,5 млн. грн. На роботи вже витрачено 4,5 млн. грн., а цього року зі столичного бюджету виділено 500 тис. грн., - додав В.ЖУРАВСЬКИЙ.
За його словами, «у столичних ЗМІ ходять чутки, що готується знесення історичної пам’ятки на території Київської фортеці, зокрема, будівлі фабрики «Київ». За даними В.ЖУРАВСЬКОГО, на сьогодні на цій території знаходиться 35 будівель і споруд, більшість з яких зводилась у 1930-1960 рр. і які не мають історичного значення. “Разом із тим, на цій ділянці розташовано будинок казарм військово-сирітського відділення, який перебуває на обліку як пам’ятка історії місцевого значення та Васильківська равелінна брама Києво-Печерської фортеці – пам’ятка національного значення”, - додав заступник голови КМДА.
За словами В.ЖУРАВСЬКОГО, корпуси фабрики, які зводились в радянські часи як промислові об`єкти і не мають історичної та архітектурної цінності, швидше за все, будуть демонтовані. Всі інші будівлі, які є об’єктами культурної спадщини, підлягають збереженню та реставрації з подальшим пристосуванням під функції Мистецького Арсеналу, наголосив він.
УНИАН
Идентификатор: 1831