Влада Фастова перешкоджає виділенню земельної ділянки під будівництво заводу компанії Knauf - Кужель

Влада Фастова перешкоджає виділенню земельної ділянки під будівництво заводу компанії Knauf - Кужель

Влада Фастова затягують питання відведення земельної ділянки під будівництво заводу компанії Knauf. Про це сьогодні заявила заступник міністра регіонального розвитку і будівництва України Олександра КУЖЕЛЬ під час круглого столу на тему: «Як знизити ціни на житло: спрощення дозвільної системи - викорінювання корупції».
Як передає кореспондент УНІАН, за її словами, «для міста це просто рай - 300 млн. євро лише початкових інвестицій, це можливість суттєвого збільшення міського бюджету. Проте вже 8 місяців міська рада вимагає хабара для ухвалення рішення з питання відведення земельної ділянки під будівництво заводу».
Вона також відзначила, що Міністерство регіонального розвитку і будівництва порушує сьогодні проблему недосконалості законодавства і хабарництва в питаннях землевідведення в регіонах. При цьому заступник міністра додала, що «ще один схожий випадок стався з тією самою нещасною компанією Knauf. Компанія купила в Тернополі кар`єр, і знову облрада 8 місяців не ухвалює рішення щодо виділення земельної ділянки біля кар`єру під будівництво заводу». О.КУЖЕЛЬ повідомила, що «минулого тижня я була там, зустрічалася з депутатами облради, а нещодавно зателефонували власники кар`єру, подякували і сказали, що рішення ухвалено».
Заступник міністра вважає за необхідне упорядкувати ситуацію з виділенням земельних ділянок під будівництво житла і громадськими слуханнями з цього питання. «Захист громадськості має закінчуватись, коли ухвалюється рішення про дозвіл проектування, все решта - вже технічний бік», - відзначила О.КУЖЕЛЬ.
Довідка УНІАН. Група компаній Knauf заснована в 1932 році. Основна продукція підприємств Knauf - теплоізоляційні матеріали, гіпсокартонні листи, сухі будівельні суміші на основі гіпсу, гіпсоплити, вироби будівельної кераміки і пінополістирольні плити.
Міжнародна група компаній Knauf має 130 заводів в 35-ти країнах світу. “Кнауф груп” є провідним виробником будівельних матеріалів, обсяги річних продажів якого перевищують 3 млрд. євро.
УНІАН
Идентификатор: 1838