Відповідні служби КМДА готові до оперативного запобігання можливим аваріям в умовах нинішньої спеки

Відповідні служби КМДА готові до оперативного запобігання можливим аваріям в умовах нинішньої спеки

Відповідні органи і служби КМДА готові оперативно запобігти можливим аваріям в умовах нинішньої спеки. Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, аудит технічного стану споруд, об`єктів і мереж комунальної інфраструктури столиці проводять незалежні компанії, тому столична влада має чітке уявлення про те, що відбувається в цій галузі.
Як зазначаэ прес-служба з посиланням на начальника відділу інженерного забезпечення Головного управління комунального господарства КМДА Георгія ПОШИВАЙЛА, цього року витрати, передбачені муніципальним бюджетом на ремонт, заміну старих комунікацій і будівництво нових, становлять 414 млн. 003 тис. грн. За його словами, в 2005 р. на переобладнання водопровідно-каналізаційної мережі ВАТ «АК «Київводоканал» буде виділено 129 млн.369 тис. грн., у 2006 – 233 млн. 800 тис. грн.
За дорученням Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО профільні служби істотно підсилили нагляд за водопровідно-каналізаційними мережами в умовах значного підвищення температури повітря. Для надійного і безпечного функціонування відповідних мереж і об`єктів щодоби проводяться необхідні організаційні заходи з попередження виникнення аварій або НП.
Фахівці також постійно контролюють якість питної води в мережах централізованого водопостачання і бюветних комплексах, забезпечують безперебійну роботу фонтанів. Крім того, підтримується в робочому стані технічне устаткування, яке може бути залучено для попередження аварій. Сили швидкого реагування всіх департаментів і служб, підпорядковані «Київводоканалу», перебувають в постійній готовності.
Як проінформував Г.ПОШИВАЙЛО, на випадок надзвичайних ситуацій підготовлено спеціалізований автотранспорт, призначений для забезпечення питною водою жителів міста в місцях, де може виникнути прорив водопровідних мереж.
Крім того, в межах двотижневої потреби заготовлено пооб`ектовий резерв товарно-матеріальних ресурсів «Київводоканалу», призначений, зокрема, для використання на потенційно небезпечних об`єктах і об`єктах підвищеної небезпеки.
Як повідомляв УНІАН, голова підкомітету з питань ЖКГ Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Олексій КУЧЕРЕНКО 23 травня на засіданні колегії Міністерства з питань ЖКГ заявив, що спека в Києві може спровокувати техногенну катастрофу. Коментуючи журналістам вчорашні перебої з електроенергією в центрі столиці, депутат відзначив, що необхідно провести аудит реального технічного стану інфраструктури Києва для уникнення подальших перебоїв. `Сьогодні потрібно звертатися не в міську адміністрацію, а в уряд, РНБО, щоб вони забезпечили професійний незалежний аудит реального технічного стану інфраструктури Києва`, - сказав він.
УНІАН
Идентификатор: 1865