КМДА оголосила ще 4 інвестконкурси на будівництво будинків для інвесторів «Еліта-Центр»

КМДА оголосила ще 4 інвестконкурси на будівництво будинків для інвесторів «Еліта-Центр»

Інвестиційна комісія Київської міської державної адміністрації оголосила умови інвестиційних конкурсів на будівництво будинків на чотирьох ділянках для потерпілих від афери «Еліта-Центр». Дві ділянки будуть виставлені на конкурс повторно.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Денис БАСС після засідання постійної комісії КМДА по залученню інвесторів.
Згідно з рішенням комісії, на інвестиційний конкурс будуть виставлені такі проекти:
- будівництво житлового будинку з об`єктами соціально-культурного призначення і підземним паркінгом по просп. Правди, 5 у Подільському районі столиці (загальна площа будинку складе 15,2 тис. кв.м, орієнтовна вартість будівництва – 74,475 млн. грн. з ПДВ);
- будівництво житлових будинків з об`єктами соціально-культурного призначення і підземним паркінгом по вул. Лайоша Гавро, 1 в Оболонському районі (загальна площа будинку складе 19,54 тис. кв.м, орієнтовна вартість будівництва – 89,231 млн. грн. з ПДВ);
- будівництво житлового будинку з об`єктами соціально-культурного призначення і підземним паркінгом по вул. Лук’янівській (між вул. Глибочицькою) в Шевченківському районі (загальна площа будинку складе 4,34 тис. кв.м, орієнтовна вартість будівництва – 24,752 млн. грн. з ПДВ);
- будівництво житлового будинку з об`єктами соціально-культурного призначення і підземним паркінгом по вул. Гарматній, 39-г в Солом’янському районі (загальна площа будинку складе 16,2 тис. кв.м, орієнтовна вартість будівництва – 67, 132 млн. грн. з ПДВ).
Планується, що інвестори, які постраждали від діяльності «Еліта-Центр», одержать 25% житлової площі в майбутніх будинках, а внески інвесторів будівництва на користь міста складуть 17 млн. грн.
За даними заступника голови КМДА, про свій намір брати участь в інвестиційних конкурсах вже заявила компанія «Київміськбуд».
За словами Д.БАССА, інвестиційний конкурс комісія прийняла рішення провести через 7 днів з дня публікації умов. «Через тиждень ми зберемося ще раз, розкриємо пропозиції по тих ділянках, які сьогодні ми виставили повторно», - додав він.
Як повідомляв УНІАН, 3 березня КМДА вже оголошувала 6 інвестиційних конкурсів на будівництво житла для потерпілих від афери «Еліта-Центр» за адресами: вул. Драгоманова, 40, Ревуцького, 7-в, (Дарницький район), Оноре де Бальзака, Вікентія Беретті, 4-а, Радунській, 28-32 (Деснянський район), Хорольській, 1-а (Дніпровський район).
Довідка УНІАН. Внаслідок будівельної афери «Еліта-Центр» у Києві постраждали понад 1,5 тис. чоловік. За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у спорудженні будинків у різних районах столиці, проте будівництво за цими адресами не велося. Досудове слідство встановило факти подвійного і потрійного оформлення договорів на одні й ті ж квартири. Загальну суму коштів, які були одержані шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 1887