Дитячий санаторій `Салют` з центру Києва переїде в Пущу-Водицю, а його корпуси будуть передані у власність інвестора

Дитячий санаторій `Салют` з центру Києва переїде в Пущу-Водицю, а його корпуси будуть передані у власність інвестора

Київрада дала згоду віддати корпуси дитячого санаторію “Салют”, що знаходиться на вул. Гоголівській, 26-28, у власність інвестору - ТОВ “Фонд розвитку будівельних ініціатив”, який виявив бажання пристосувати під розміщення цього санаторію інше приміщення - на вул. Гамарника, 20, в Пущі-Водиці.
Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в рішенні Київської міської ради, прийнятому вчора на пленарному засіданні сесії.
Згідно з цим рішенням, Головному управлінню охорони здоров’я та медичного забезпечення дозволено укласти інвестиційну угоду з ТОВ “Фонд розвитку будівельних ініціатив”, яке має здійснити капітальний ремонт низки приміщень Дитячого санаторію “Ялинка” Київського міського дитячого санаторно-курортного об’єднання. Планується, що в ході ремонту буде збільшено потужність закладу, тобто розширено кількість ліжко-місць.
Відповідно до прийнятого рішення, після завершення капремонту в “Ялинці” туди буде переведено санаторій “Салют”, за яким буде закріплено майно відділення на вул.. Гамарника, 20 на праві оперативного управління.
Рішенням також доручено Головному управлінню комунальної власності провести незалежну оцінку будинків та споруд санаторію “Салют”, що розташовані в Києві на вул. Гоголівській, 26-28. Депутати встановили, що в разі перевищення вартості будівель та споруд ”Салюту” над вартістю витрат, понесених ТОВ “Фонд розвитку будівельних ініціатив” на виконання інвестиційної угоди, різниця товариством буде сплачена до бюджету міста.
Після всіх цих кроків, інвестору буде передано у власність всі приміщення санаторію “Салют” на вул. Гоголівській.
Дитячий санаторій “Салют” розміщений в пристосованих будівлях, які є історичними пам’ятками архітектури: спальний корпус побудовано у 1912 р., лікувальний – 1867 р. Санаторій працює з 1929 р., останній капітальний ремонт проводився в 1979 р. На даний час санаторій потребує не тільки капітального ремонту, а й реконструкції, але це не можливо у зв’язку з тим, що будівлі є історичними пам’ятками.
Проект рішення підготовлений та поданий на розгляд сесії заступником голови КМДА Іреною КУЛЬЧИЦЬКОЮ та начальником ГУ охорони здоров’я КМДА Людмилою КАЧУРОВОЮ, оскільки завдяки його реалізації буде покращено умови санаторіїв, що було неможливим через відсутність коштів.
УНІАН
Идентификатор: 1892