Влада Києва заборонила розміщення і проектування висотних будинків у центрі міста

Влада Києва заборонила розміщення і проектування висотних будинків у центрі міста

Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав розпорядження «Про захист історико-культурного середовища та припинення хаотичної забудови історичної частини м. Києва», згідно з яким тимчасово, до прийняття відповідного рішення Київської міської ради, заборонено розміщення і проектування висотних будинків у межах центральної планувальної зони міста.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі КМДА.
Як заначається в повідомленні, уже в другому півріччі 2008 року розпочнеться реконструкція Андріївського узвозу, яка передбачатиме ремонт і заміну інженерних мереж, освітлення, відновлення архітектурних цінностей, реставрацію бруківки. Славнозвісна та улюблена для всіх киян та гостей міста вулиця набуде свого історичного вигляду.
Збереження усіх пам`яток історії та архітектури, які дісталися у спадок киянам, є одним із основних завдань нової влади.
Що стосується, наприклад, забудови території неподалік Музею народної архітектури в Пирогово, то ніяка проектна документація на зведення багатоповерхівок у цьому районі до Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища не подавалась і не погоджувалась. За словами начальника цього управління Василя ПРИСЯЖНЮКА, будь-які проектні рішення на будівництво в охоронних зонах Державного музею народної архітектури та побуту України погоджуються з відповідними державними органами.
УНІАН
Идентификатор: 1943