Київська влада запропонувала постраждалим від `Еліти-Центр` три схеми отримання житла

Київська влада запропонувала постраждалим від `Еліти-Центр` три схеми отримання житла

Київська міська влада запропонувала постраждалим від афери «Еліти-Центр» три схеми отримання житла.
Як повідомили УНІАН у прес-службі столичної міської державної адміністрації, київська влада зібрала в мерії представників потерпілих від афери компанії «Еліта-Центр» та запропонувала на їх розгляд три можливі схеми отримання житла.
«Перша схема полягає в тому, що 25% від побудованого житла передається Київському інвестиційному агентству, яке його розподіляє. Друга схема – 25% безпосередньо передає забудовник майбутнім власникам, а особливість третьої – будівельна компанія продає квартири, а кошти компенсує інвесторам «Еліти», - повідомив заступник голови КМДА Віталій ЖУРАВСЬКИЙ.
За його словами, у всіх цих випадках різна система оподаткування. Керівництво КМДА підготувало і передало представникам ініціативної групи пакети документів з цього питання для вивчення. Вже на наступному засіданні буде затверджено одну з трьох схем або створено комбіновану схему, аби врахувати якомога повніше інтереси кожного постраждалого інвестора.
Як повідомляв УНІАН, КМДА оголосила декілька інвестиційних конкурсів на будівництво будинків для інвесторів «Еліта-Центр».
Довідка УНІАН. Внаслідок будівельної афери «Еліта-Центр» у Києві постраждали понад 1,5 тис. чоловік. За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у спорудженні будинків у різних районах столиці, проте будівництво за цими адресами не велося. Досудове слідство встановило факти подвійного і потрійного оформлення договорів на одні й ті ж квартири. Загальну суму коштів, які були одержані шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 1987